Roozemond [+] De Haan advocaten - Blog

De rechtsstrijd vindt plaats in de zittingszaal. Daar ligt onze academische focus en onze kracht. Altijd op zoek naar die ene doorslaggevende regel, voor het enige juiste menselijke perspectief. Dat is onze overtuigingskracht en daarmee uw geloofwaardigheid.

Bent u journalist of verslaggever en wilt u meer weten over een van onze zaken of onze visie over soortgelijke zaken. Neem dan contact op met roozemond@rdhadvocaten.nl of bel rechtstreeks met 06 43 200 390

Gratis rechtsbijstand ouders bij uithuisplaatsingen
Gratis rechtsbijstand ouders bij uithuisplaatsingen

Ouders die te maken krijgen met een uithuisplaatsing of een gezagsbeëindigende maatregel krijgen vanaf het nieuwe jaar kosteloos rechtsbijstand tijdens de rechtszaak en kunnen zich dan laten bijstaan door een gespecialiseerde jeugdrechtadvocaat. Dat schrijft minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming in een brief van 18 november 2022 aan de Tweede Kamer.

Verdacht van een strafbaar feit als schipper? Blog: maritieme strafrechtelijke aansprakelijkheid
Verdacht van een strafbaar feit als schipper? Blog: maritieme strafrechtelijke aansprakelijkheid

Geregeld worden schippers strafrechtelijk aansprakelijk gesteld voor ongevallen of het niet verlenen van hulp. Laat u dan ook door ons bijstaan als u als schipper als verdachte wordt aangemerkt. Neem dan direct contact met ons op, voordat u een verklaring aflegt.

Etiketten met gezondheidsclaims strafbaar?
Etiketten met gezondheidsclaims strafbaar?

Op grond van Europese Verordeningen gelden er voor producten vereisten aan etikettering. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld producenten, verwerkers en verkopers van vlees en vis. Zo moet bijvoorbeeld de inhoud en de herkomst duidelijk zijn. De gedachte hierachter is het beschermen van de volksgezondheid. Dit geldt ook voor producenten en verkopers van producten waarmee gezondheidsclaims worden gemaakt.

Witwassen met bitcoins?
Witwassen met bitcoins?

Onder omstandigheden kan het met contant geld aankopen van bitcoins als witwassen worden aangemerkt. Volgens het gerechtshof Den-Haag kan hiervan sprake zijn als aan de volgende kenmerken (ook wel typologieën genoemd) is voldaan, zoals uit een arrest van het gerechtshof volgt:

Mag de kapitein het schip verlaten?
Mag de kapitein het schip verlaten?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit als bemanning van een schip, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u bijstaan, nu we expertise hebben in de maritieme sector.

Asbestsanering en strafrecht: bezint eer ge begint!
Asbestsanering en strafrecht: bezint eer ge begint!

Inmiddels zijn er door de jaren heen veel strafzaken geweest over het aanbieden van asbesthoudende materialen en het saneren ervan. Daar zitten ook tragische gevallen bij waarbij veel onvoorziene omstandigheden een rol spelen, zoals uit de volgende uitspraak volgt.

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×