Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan advocaten - Blog

De rechtsstrijd vindt plaats in de zittingszaal. Daar ligt onze academische focus en onze kracht. Altijd op zoek naar die ene doorslaggevende regel, voor het enige juiste menselijke perspectief. Dat is onze overtuigingskracht en daarmee uw geloofwaardigheid.

Bent u journalist of verslaggever en wilt u meer weten over een van onze zaken of onze visie over soortgelijke zaken. Neem dan contact op met roozemond@rdhadvocaten.nl of bel rechtstreeks met 06 43 200 390

Strafbare oplichting of slecht ondernemerschap?
Strafbare oplichting of slecht ondernemerschap?

Een strafzaak tegen een onderneming wordt beoordeeld in de context waarbinnen die onderneming handeldrijft. Er gelden voor elke branche wet- en regelgeving. Ook zijn de gebruiken binnen een branche belangrijk. Als advocaten houden wij dan ook ontwikkelingen in de branches waarin wij actief zijn bij.

Bezint eer ge verstuurd!
Bezint eer ge verstuurd!

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit had aan een bedrijf gevraagd of zij steekproefsgewijs het kwikgehalte in zwaardvis controleerde.

Levensdelicten in de zorg
Levensdelicten in de zorg

De afgelopen jaren zijn er regelmatig zaken geweest waarin een verdenkging was van een levensdelict in de zorg. Een bekende zaak, is de zaak tegen Lucia de Berk. Zij werd verdacht van zeven moorden en drie pogingen tot moord.

Dagvaarding ontvangen?
Dagvaarding ontvangen?

Heeft u een dagvaarding voor de politierechter of meervoudige strafkamer ontvangen? Neem dan gelijk contact met ons op! Onze specialisten helpen u gelijk op weg.

Verdacht van bonusfraude in de zorg?
Verdacht van bonusfraude in de zorg?

Mogelijk wordt u als zorgaanbieder geconfronteerd met een verdenking van valsheid in geschrifte bij de aanvraag of oplichting. Wij kunnen u hierin bijstand verlenen. Roozemond [+] De Haan zijn de specialisten in Nederland als het gaat om een verdenking van zorgfraude. Neem geheel vrijblijvend contact op met Jaap-Willem Roozemond.

Mag de gemeente een Bibob-onderzoek (laten) uitvoeren bij Wmo-zorgaanbieders en Jeugdwet-zorgaanbieders?
Mag de gemeente een Bibob-onderzoek (laten) uitvoeren bij Wmo-zorgaanbieders en Jeugdwet-zorgaanbieders?

De Wet Bibob is een (preventief) bestuursrechtelijke instrument. Op basis van gebeurtenissen in het verleden wordt vooraf een risico-inschatting gemaakt of de betrokken persoon of organisatie gebruik maakt van crimineel verkregen vermogen en/of strafbare feiten pleegt. Gemeenten kunnen een beroep op de Wet Bibob doen in geval van vergunningen, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten en subsidies. Voor zorgaanbieders die Wmo-zorg en jeugdzorg bieden, zullen de laatste twee categorieën in principe relevant zijn.

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×