Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan advocaten - Blog

De rechtsstrijd vindt plaats in de zittingszaal. Daar ligt onze academische focus en onze kracht. Altijd op zoek naar die ene doorslaggevende regel, voor het enige juiste menselijke perspectief. Dat is onze overtuigingskracht en daarmee uw geloofwaardigheid.

Bent u journalist of verslaggever en wilt u meer weten over een van onze zaken of onze visie over soortgelijke zaken. Neem dan contact op met roozemond@rdhadvocaten.nl of bel rechtstreeks met 06 43 200 390

Ransomware
Ransomware

In het nieuws verscheen opnieuw een bericht dat de opsporingsdiensten op meer dan 25 miljoen euro aan cryptovaluta beslag hebben gelegd. Het OM stelt dat een deel daarvan vermoedelijk afkomstig is door het gebruik van gijzelsoftware ook wel ransomware genoemd.

Terrorisme
Terrorisme

Roozemond [+] De Haan advocaten heeft veel ervaring in terrorismezaken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verdenking van het leidinggeven aan een terroristische organisatie of deelnemen aan een terroristische organisatie. Ook bijvoorbeeld om het voorbereiden van misdrijven met een terroristisch oogmerk.

Verdacht van matchfixing?
Verdacht van matchfixing?

De laatste tijd is matchfixing veel in het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan de verdenking aan het adres van een bekende darter en in het beloftenvoetbal. Wanneer iemand een sporter betaalt om vals te spelen of een overtreding te maken, spreekt men van omkoping. In gevallen van omkoping, oplichting, belastingfraude, witwassen et cetera, kan een sporter strafrechtelijk vervolgd worden.’

Is een zorgaanbieder of zorgverlener verplicht om gegevens te verstrekken voor een onderzoek of controle door de zorgverzekeraar?
Is een zorgaanbieder of zorgverlener verplicht om gegevens te verstrekken voor een onderzoek of controle door de zorgverzekeraar?

Wij zien in veel zaken dat een zorgverzekeraar met betrekking tot een (fraude)onderzoek meerdere gegevens bij de zorgaanbieder of zorgverlener opvraagt. Het onverplicht aanleveren van de gevraagde gegevens brengt risico’s met zich mee.

Het EOM, een nieuw Europees Openbaar Ministerie
Het EOM, een nieuw Europees Openbaar Ministerie

Per 6 mei 2021 is de Invoeringswet EOM in werking getreden. Vanaf die datum kan het Europees Openbaar Ministerie (EOM) strafbare feiten opsporen en vervolgen in Nederland. Dat levert een aantal interessante vragen op, zoals wat is het EOM, welke strafbare feiten mogen ze vervolgen, welke opsporingsinstanties zijn aangewezen en welke rechtbanken zijn bevoegd. In deze blog gaan we op al deze vragen in.

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×