Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Bestuurders Rigtergroep aangehouden, verdenking pgb-fraude

Bestuurders Rigtergroep aangehouden op verdenking pgb-fraude

4 november 2019

In: R+DH in de Media

#PGB-Fraude#Rigtergroep

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan of Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Twee bestuurders van de voormalige zorginstelling Rigtergroep in Nijmegen zijn maandagochtend (4 november 2019) aangehouden. Dat gebeurde nadat ze verzocht waren naar het politiebureau in Nijmegen te komen. Ze worden verdacht van pgb-fraude.

In april 2017 werd er aangifte gedaan tegen het bestuur van de zorginstelling door de gemeente Nijmegen. Toen volgden geen aanhoudingen, maar civiele procedures van de gemeente Nijmegen. In eerste instantie werd de Rigtergroep in het gelijk gesteld. Vervolgens mocht de gemeente Nijmegen daar tegenbewijs voor leveren. Ook de Rigtergroep heeft nieuw bewijs voor haar onschuld aangeleverd. ,,Dat alles zou binnenkort in een nieuwe zitting behandeld worden”, aldus advocaat Jaap-Willem Roozemond van de Rigtergroep.

Strafrechtelijke procedure

De aanhoudingen van twee bestuursleden van maandag zijn in het kader van een strafrechtelijke procedure. ,,Mosterd na de maaltijd”, zo geeft de advocaat van de Rigtergroep maandagochtend aan. ,,Dat het OM na zo lange tijd hier nog mee komt en dan zo plotseling. Dat is in strijd met de mensenrechten. Niet in te zien valt wat een aanhouding en voorlopige hechtenis na meer dan tweeënhalf jaar voor zin heeft”, zo geeft hij aan.

De verdachten hebben al een verklaring afgelegd in de civiele procedure. Vooralsnog is onduidelijk waarom er – in aanloop naar het einde van de civiele procedure – tot aanhouding is overgegaan.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×