Jaap-Willem Roozemond

Advocaat - gespecialiseerd in (bijzonder) strafrecht en bestuursstrafrecht

‘Onze aanpak is gericht op het behalen van het beste resultaat binnen de kortst mogelijke tijd.’

Jaap-Willem Roozemond | Advocaat

Het specialisme van Jaap-Willem is complexe nationale en internationale strafzaken. Hij treedt op in (mega) strafzaken onder andere ingezet door de Landelijke Eenheid en het Functioneel Parket (door de bijzondere opsporingsdiensten). Ook treedt hij op in TGO-zaken (team grootschalige opsporing, zoals bij moordzaken en high impact zaken wordt opgezet door de politie). Hij staat geregeld cliënten bij in cassatiezaken bij de Hoge Raad en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Ook behandelt hij uit- en overleveringszaken en treedt hij op in België.

Jaap-Willem Roozemond werkt sinds 2003 in de advocatuur, o.a. aan de Amsterdamse Zuidas bij het grootste kantoor van Nederland De Brauw Blackstone Westbroek. Ook werkte hij bij de Universiteit van Utrecht. Hij heeft dan ook een gedegen opleiding zowel in de praktijk als in de wetenschap gehad. Dit maakt hem slagvaardig.

Jaap-Willem heeft ruime ervaring in meerdere internationale terrorismezaken / oorlogsmisdrijven, internationale mega drugs en wapenhandel zaken, verdenking levensdelicten waaronder moord, doodslag en dood door schuld. Ook staat hij verdachten bij witwas- en ontnemingszaken en verdenking lidmaatschap van criminele organisaties.

Ook heeft hij bijzondere expertise in de zorg. Samen met Arjan de Haan staat hij veel zorgaanbieders, huisartsen en fysiotherapeuten bij die worden verdacht van fraude en andere delicten in de zorg zoals dood door schuld.

Ook staat Jaap-Willem verdachten bij die verdacht worden van strafbare feiten tegen politici waaronder Rutte, Wilders en andere leden van het Kabinet. Verder staat hij verdachten bij (NGO’s) die verdacht worden van strafbare feiten in de uitoefening van politieke idealen.

Voorts staat Jaap-Willem Roozemond predikanten en andere ambtsdragers bij die (mogelijk) verdacht worden van strafbare feiten en ook (mogelijk) kerkrechtelijke zich moeten verantwoorden. Met name treedt hij op voor ambtsdragers verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Neem gerust vrijblijvend contact met hem op.

Achtergrond

Lid: NVSAECBA en EFCL.

Postdoctoraal: Grotius bestuursrecht.

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2018-2019

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2019-2020

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2021-2022

Jaap-Willem Roozemond heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk:
  • Strafrecht
 • Strafrecht bijzonder:
  • Jeugdstrafrecht
  • Militair strafrecht
  • Financieel economisch strafrecht
  • Milieu strafrecht
  • Internationaal Strafrecht
  • TBS
  • Uit- en overleveringszaken
  • Penitentiair recht
 • Cassatiezaken 

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Uitgelichte nieuwsitems van Jaap-Willem

Raadsman van Sywert

Raadsman van Sywert

‘Een keiharde inbreuk op het recht op een eerlijk proces.’ De Utrechtse strafrechtadvocaat Jaap-Willem Roozemond is stellig in zijn besluit paria Sywert van Lienden bij te staan. ‘Ik las zijn verhaal in het FD. Het raakte me.’

Van Lienden wint kort geding, krijgt ton voor eigen verdediging

Van Lienden wint kort geding, krijgt ton voor eigen verdediging

Van Lienden verdiende samen met Damme en Van Gestel tijdens de coronacrisis €29 mln aan de mondkapjesdeal die zij met de overheid sloten. Op de vermogens van alle drie is beslag gelegd.

Deken van advocaten schiet Sywert van Lienden te hulp | FD

Deken van advocaten schiet Sywert van Lienden te hulp | FD

Volgens Roozemond heeft SHA pas op het laatste moment geld beschikbaar gesteld waarmee Van Lienden nu een kort geding kan aanspannen over het beslag. Dat kort geding gaat waarschijnlijk later deze week plaatsvinden. ‘Het is nu aan de kortgedingrechter om een oordeel te vellen. Als die in ons voordeel beslist, hopen we op voldoende uitstel van de Amsterdamse rechtbank zodat Van Lienden een eerlijk proces krijgt’, zegt Roozemond.

Onze advocaten

Onze taak is te zorgen dat u uw zaak - hoe complex ook - juridisch begrijpt

Arjan de Haan

Advocaat

Onze advocaten

We maken ons sterk voor u en zijn strikt partijdig

Rebecca de Haan

Advocaat

Onze advocaten

Onze kernwaarden maakt ons wie we zijn en wat we voor cliënten bereiken

Justin Zwaan

Advocaat

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een e-mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×