Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Jaap-Willem Roozemond

Advocaat - gespecialiseerd in (bijzonder) strafrecht en bestuursstrafrecht

‘Onze aanpak is gericht op het behalen van het beste resultaat binnen de kortst mogelijke tijd.’

Jaap-Willem Roozemond | Advocaat

Het specialisme van Jaap-Willem is complexe (internationale) strafzaken en bijzonder strafrecht. Hij treedt op in (mega) strafzaken onder andere ingezet door de Landelijke Eenheid, FIOD, ISZW, NVWA onder leiding van het Functioneel Parket. Hij staat geregeld cliënten bij in cassatiezaken bij de Hoge Raad en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Ook behandelt hij uit- en overleveringszaken en treedt hij op in België.

Jaap-Willem Roozemond werkt sinds 2003 in de advocatuur, o.a. aan de Amsterdamse Zuidas bij het grootste kantoor van Nederland De Brauw Blackstone Westbroek. Ook werkte hij bij de Universiteit van Utrecht.

Jaap-Willem heeft ruime ervaring in meerdere internationale terrorismezaken/ oorlogsmisdrijven, internationale mega drugszaken, verdenking levensdelicten, witwassen en ontnemingen, circa 25 plofkraakzaken en verdenking lidmaatschap van criminele organisaties. Ook heeft hij bijzondere expertise in de zorg. Samen met Arjan de Haan staat hij veel zorgaanbieders, huisartsen en fysiotherapeuten bij die worden verdacht van fraude en andere delicten.

Ook staat Jaap-Willem verdachten bij die verdacht worden van strafbare feiten tegen politici waaronder Rutte, Wilders en andere leden van het Kabinet. Verder staat hij verdachten bij (NGO’s) die verdacht worden van strafbare feiten in de uitoefening van politieke idealen.

Voorts staat Jaap-Willem Roozemond predikanten en andere ambtsdragers bij die (mogelijk) verdacht worden van strafbare feiten en ook (mogelijk) kerkrechtelijke zich moeten verantwoorden. Met name treedt hij op voor ambtsdragers verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Neem gerust vrijblijvend contact met hem op.

Achtergrond

Lid: NVSA, ECBA en EFCL.

Postdoctoraal: Grotius bestuursrecht.

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2018-2019

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2019-2020

Uitgelichte nieuwsitems van Jaap-Willem

Vijf jaar procederen voor een teleurstellende schikking: zo moeilijk is het om zorgfraude aan te pakken (update 1 september)

Vijf jaar procederen voor een teleurstellende schikking: zo moeilijk is het om zorgfraude aan te pakken (update 1 september)

Na vijf jaar is er een einde gekomen aan de slepende rechtszaak tussen de gemeente Nijmegen en de zorgbedrijven van de Rigtergroep. Nijmegen was met deze zaak een van de eerste gemeenten die naar de rechter stapte om zorgfraude aan te pakken, maar kwam van een koude kermis thuis. Nadat de Rigtergroep in hoger beroep ging, kwam het onlangs bij het gerechtshof tot een schikking. Een terugblik op een slopend proces met alleen maar verliezers.

Bunschoter die tien kinderen mishandelde mogelijk onterecht gestraft: ‘Slaan met een lat? Nooit gedaan!’

Bunschoter die tien kinderen mishandelde mogelijk onterecht gestraft: ‘Slaan met een lat? Nooit gedaan!’

De Bunschoter Henk Koelewijn werd in 2020 na een spraakmakende rechtszaak veroordeeld tot dertien maanden cel. De streng gelovige man zou tien van zijn negentien kinderen mishandeld hebben. Maar nu lijkt het erop dat het vonnis tegen hem en zijn vrouw het raam uit gaat.

‘Dna op schoen van hoofdverdachte Mallorca-zaak mogelijk toch niet van slachtoffer’

‘Dna op schoen van hoofdverdachte Mallorca-zaak mogelijk toch niet van slachtoffer’

Het dna dat is aangetroffen op de linkerschoen van hoofdverdachte Sanil B. (20) in de Mallorca-zaak, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman vorige zomer werd doodgeschopt, is mogelijk toch niet van het slachtoffer. Dat blijkt volgens advocaat Peter Plasman uit nieuw onderzoek.

Onze advocaten

Onze taak is te zorgen dat u uw zaak - hoe complex ook - juridisch begrijpt

Arjan de Haan

Advocaat

Onze advocaten

We maken ons sterk voor u en zijn strikt partijdig

Rebecca de Haan

Advocaat

Onze advocaten

Onze kernwaarden maakt ons wie we zijn en wat we voor cliënten bereiken

Justin Zwaan

Advocaat

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een e-mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×