Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Jaap-Willem Roozemond

Advocaat - gespecialiseerd in (bijzonder) strafrecht en bestuursstrafrecht

‘Onze aanpak is gericht op het behalen van het beste resultaat binnen de kortst mogelijke tijd.’

Jaap-Willem Roozemond | Advocaat

Het specialisme van Jaap-Willem is complexe (internationale) strafzaken en bijzonder strafrecht. Hij treedt op in (mega) strafzaken onder andere ingezet door de Landelijke Eenheid, FIOD, ISZW, NVWA onder leiding van het Functioneel Parket. Hij staat geregeld cliënten bij in cassatiezaken bij de Hoge Raad en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Ook behandelt hij uit- en overleveringszaken en treedt hij op in België.

Jaap-Willem Roozemond werkt sinds 2003 in de advocatuur, o.a. aan de Amsterdamse Zuidas bij het grootste kantoor van Nederland De Brauw Blackstone Westbroek. Ook werkte hij bij de Universiteit van Utrecht.

Jaap-Willem heeft ruime ervaring in meerdere internationale terrorismezaken/ oorlogsmisdrijven, internationale mega drugszaken, verdenking levensdelicten, witwassen en ontnemingen, circa 25 plofkraakzaken en verdenking lidmaatschap van criminele organisaties. Ook heeft hij bijzondere expertise in de zorg. Samen met Arjan de Haan staat hij veel zorgaanbieders, huisartsen en fysiotherapeuten bij die worden verdacht van fraude en andere delicten.

Ook staat Jaap-Willem verdachten bij die verdacht worden van strafbare feiten tegen politici waaronder Rutte, Wilders en andere leden van het Kabinet. Verder staat hij verdachten bij (NGO’s) die verdacht worden van strafbare feiten in de uitoefening van politieke idealen.

Voorts staat Jaap-Willem Roozemond predikanten en andere ambtsdragers bij die (mogelijk) verdacht worden van strafbare feiten en ook (mogelijk) kerkrechtelijke zich moeten verantwoorden. Met name treedt hij op voor ambtsdragers verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Neem gerust vrijblijvend contact met hem op.

Achtergrond

Lid: NVSA, ECBA en EFCL.

Postdoctoraal: Grotius bestuursrecht.

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2018-2019

Expert respondent in the WJP Rule of Law Index® 2019-2020

Uitgelichte nieuwsitems van Jaap-Willem

Trucker met ‘bedreigende’ tekst op vrachtwagen wil excuses maken aan minister Van der Wal

Trucker met ‘bedreigende’ tekst op vrachtwagen wil excuses maken aan minister Van der Wal

De trucker tegen wie stikstofminister Christianne van der Wal aangifte heeft gedaan wegens een doodsbedreiging, wil zijn excuses aanbieden. De man is geschrokken van alle media-aandacht voor de suggestieve tekst op zijn vrachtwagen. Dat laat hij via zijn advocaat Jaap-Willem Roozemond weten.

Planning inhoudelijke behandeling rechtszaak (dodelijk) geweld Mallorca

Planning inhoudelijke behandeling rechtszaak (dodelijk) geweld Mallorca

De rechtbank Midden-Nederland is voornemens om in oktober van dit jaar de zaak rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca inhoudelijk te behandelen.

Verdacht van een strafbaar feit als schipper? Blog: maritieme strafrechtelijke aansprakelijkheid

Verdacht van een strafbaar feit als schipper? Blog: maritieme strafrechtelijke aansprakelijkheid

Geregeld worden schippers strafrechtelijk aansprakelijk gesteld voor ongevallen of het niet verlenen van hulp. Laat u dan ook door ons bijstaan als u als schipper als verdachte wordt aangemerkt. Neem dan direct contact met ons op, voordat u een verklaring aflegt.

Onze advocaten

Onze taak is te zorgen dat u uw zaak - hoe complex ook - juridisch begrijpt

Arjan de Haan

Advocaat

Onze advocaten

We maken ons sterk voor u en zijn strikt partijdig

Rebecca de Haan

Advocaat

Onze advocaten

Onze kernwaarden maakt ons wie we zijn en wat we voor cliënten bereiken

Justin Zwaan

Advocaat

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een e-mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×