Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Arjan de Haan

Advocaat - gespecialiseerd in strafrecht en vermogensrecht

‘U dient uw eigen zaak – hoe complex ook – juridisch te begrijpen. Dat is onze taak.’

Arjan de Haan | Advocaat

Arjan is gespecialiseerd op het gebied van strafzaken en fraudezaken. Hij treedt veel op in mega-strafzaken en fraudezaken.

Arjan de Haan is actief in de advocatuur sinds 2006. Hij treedt veel op voor zorgondernemers die geconfronteerd worden met toezicht en handhaving door onder meer IGJ, GGD, NZa, Openbaar Ministerie, zorgverzekeraars en gemeenten.

Arjan heeft daarnaast ruime ervaring in strafzaken en staat onder meer verdachten bij die worden verdacht van (arbeids)uitbuiting, fraude en witwassen. Hij behandelt in die zaken ook het vermogensrechtelijke deel waaronder de ontnemingszaak of de civiele procedure. Ook staat hij verdachten bij die verdacht worden van de zwaardere commune delicten zoals (poging) doodslag, overvallen en plofkraken.

Verder staat Arjan particulieren bij die geconfronteerd worden met ingrijpen door jeugdbescherming, zoals ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen en gesloten plaatsingen. Arjan is juridische adviseur van het Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire. Arjan mag zich dan ook terecht een specialist noemen aangaande uithuisplaatsingen.

Achtergrond

Specialisatieopleiding: Strafrecht van het Willem Pompe Instituut

Lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en Vereniging voor Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)

Uitgelichte nieuwsitems van Arjan

Award winnende podcast Napleiten, #48 Verdacht van miljoenenfraude met pgb’s met Jaap-Willem Roozemond en Arjan de Haan

Award winnende podcast Napleiten, #48 Verdacht van miljoenenfraude met pgb’s met Jaap-Willem Roozemond en Arjan de Haan

In juni 2014 vinden er invallen plaats bij diverse Christelijke zorginstellingen in het land. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de instellingen zich schuldig gemaakt aan grootschalige fraude. Er zou zorg gedeclareerd zijn die niet is verleend. Advocaten Jaap Willem Roozemond en Arjan de Haan stonden een aantal verdachten bij en vertellen over de zaak.

Fraude met zorgbonus: spookpersoneel en dubbele premie voor directeuren

Fraude met zorgbonus: spookpersoneel en dubbele premie voor directeuren

Er is vorig jaar op allerlei manieren misbruik gemaakt van de zorgbonus. Het kabinet maakte 1000 euro vrij voor elke zorgmedewerker die in de frontlinie stond tijdens de eerste coronagolf, maar dat bedrag is lang niet altijd goed terechtgekomen. Zo hielden malafide zorgdirecteuren het geld op zak en werden werknemerslijsten gemanipuleerd om meer bonus op te kunnen strijken.

Vrijspraak: ‘Uitspraak in strafzaak Mega Carillon’

Vrijspraak: ‘Uitspraak in strafzaak Mega Carillon’

De rechtbank acht niet bewezen dat de facturen opzettelijk vals zijn opgemaakt. Er is behoorlijk wat fout gegaan bij de facturering van zorg voor cliënten van de stichting die gedetineerd waren. Maar uit niets blijkt dat bij de stichting de intentie aanwezig was om financieel voordeel te behalen met de wijze van factureren. Er lijkt eerder sprake van een onzorgvuldige administratie en een werkwijze die was gericht op administratieve verlichting.

Onze advocaten

Wij laten het initiatief niet over aan de wederpartij, tenzij dit in uw belang is

Jaap-Willem Roozemond

Advocaat

Onze advocaten

We maken ons sterk voor u en zijn strikt partijdig

Rebecca de Haan

Advocaat

Onze advocaten

Onze kernwaarden maakt ons wie we zijn en wat we voor cliënten bereiken

Justin Zwaan

Advocaat

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een e-mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×