Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Niet twee, maar drie verdachten Rigtergroep aangehouden voor fraude

“Er zijn door het OM beperkingen opgelegd. Ik mag voor nu even niets meer zeggen.”

Niet twee, maar drie verdachten Rigtergroep aangehouden voor pgb-fraude

5 november 2019

In: R+DH in de Media

#PGB-Fraude#Rigtergroep

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan of Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Over de identiteit doet de politie geen nadere mededelingen. Wel maakt de politie een dag na de aanhouding bekend waarvan het drietal wordt verdacht. Een van hen zou zich schuldig hebben gemaakt aan ‘oplichting, verduistering in dienstbetrekking en/of valsheid in geschrifte’. De andere twee, onder wie een van de twee oud-bestuurders, worden verdacht van ‘valsheid in geschrifte en/of het opmaken dan wel vervalsen van documenten of geschriften’.

Nog vast

Ze zijn alle drie in het belang van het onderzoek ingesloten voor verhoor. Dinsdagochtend zaten ze nog alle drie vast. Onduidelijk is hoelang dit nog gaat duren. ,,Dat zal afhangen van hoe het verhoor verloopt”, aldus de politiewoordvoerster.

Beperkingen

Advocaat Jaap-Willem Roozemond van de twee oud-bestuurders noemde de aanhouding maandag ‘mosterd na de maaltijd’. ,,Dat het Openbaar Ministerie na zo’n lange tijd hier nog mee komt en dan zo plotseling, dat is in strijd met de mensenrechten. Niet in te zien valt wat een aanhouding en voorlopige hechtenis na meer dan tweeënhalf jaar voor zin heeft.” Dinsdag wilde Roozemond niet meer reageren. ,,Er zijn door het OM beperkingen opgelegd. Ik mag voor nu even niets meer zeggen.”

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×