Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Verdachte Henk K. uit Bunschoten blijft vastzitten

5 juli 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

De Bunschoter Henk K. blijft vastzitten. De rechtbank in Utrecht heeft een verzoek om zijn voorlopige hechtenis op te heffen afgewezen, terwijl ook een verzoek om de zaak achter gesloten deuren te behandelen, niet wordt gehonoreerd.

Dat bleek woensdagmiddag tijdens een proformazitting bij de rechtbank in Utrecht. K. zit vast op verdenking van (zware) mishandeling van een aantal van zijn negentien kinderen. Ook zou er sprake zijn van ontucht bij een dochter.

De Bunschoter zit inmiddels 282 dagen vast. In die tijd hebben er zes rechtbankzittingen plaatsgevonden, terwijl er dertien van de negentien getuigen zijn gehoord, waaronder acht kinderen van K. Een aantal kinderen moet nog worden gehoord.

Een onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) naar Henk K. is nog niet beschikbaar. K. heeft niet meegewerkt aan onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. De officier van justitie heeft al wel opdracht gegeven voor het opstellen van een reclasseringsrapport.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/verdachte-henk-k-uit-bunschoten-blijft-vastzitten-1.1414139

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×