Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Celstraffen geëist voor miljoenenfraude met Twentse pgb’s

5 juni 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

ALMELO – Het Openbaar Ministerie wil dat vijf leidinggevenden van de zorginstellingen (…) tot 30 maanden de cel in gaan voor onder meer fraude en deelname aan een criminele organisatie. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Almelo.

De zorginstellingen zouden jarenlang hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s), door teveel en verkeerde zorg te declareren zonder daarbij een urenregistratie vast te leggen. Daarom wil justitie bovenop de geëiste straffen dat de twee Twentse instellingen gezamenlijk ruim 2,7 miljoen euro terugbetalen. Ook wil justitie dat (…) beide 250.000 euro boete betalen, waarvan 100.000 euro voorwaardelijk.

 

Meesterbrein

(…), wordt gezien als brein achter de frauduleuze manier van declareren. Hij bedacht volgens justitie een manier waarop meer zorg kon worden gedeclareerd dan werkelijk was verleend, en zaken konden worden gefactureerd die helemaal niet met pgb-geld mochten worden betaald. Daarom wil het OM dat hij 30 maanden de cel in gaat en 5 jaar lang niet meer in de zorg mag werken.

(…) zou als financiële man binnen (…) ook een belangrijke rol hebben gespeeld, en hoorde een celstraf van 15 maanden en een beroepsverbod van 5 jaren tegen zich eisen.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.tubantia.nl/enschede/celstraffen-geeist-voor-miljoenenfraude-met-twentse-pgb-s~a82fec23/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×