Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

‘Twentse zorgstichtingen fraudeerden niet’

19 februari 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

De bekostiging van de zorgverlening door 10 verdachten in een grote fraudezaak was dan wellicht niet helemaal volgens de wetgeving, maar het werd wel zo gedoogd. Van een miljoenenfraude is zeker geen sprake, zeiden de raadslieden in de rechtbank in Zwolle.

De regiezitting maandag was de volgende stap in de strafzaak die loopt sinds de doorzoeking in juni 2014. Acht panden in Overijssel en vier in Zuid-Holland werden toen doorzocht en het Openbaar ministerie legde beslag op de administratie en op woningen. Verdachten zijn onder meer de directeur van (…) en bestuurders van zorgstichtingen uit (…). De personen zouden lid zijn geweest van een criminele bende. Doel van de bende was om miljoenen euro’s aan zorggeld weg te sluizen. Sinds de inval is het rijtje ordners waarin het dossier zit, fors gegroeid. Er zijn op verzoek van de verdediging zestig getuigen gehoord. Daar zaten cliënten tussen, maar ook twee ambtenaren van het zorgkantoor dat namens de overheid de zorg voor PGB’s regelt.

In de kern zeggen de drie raadslieden dat de zorg gewoon geregeld is. Maar vooral bij 24-uurszorg is niet ieder uur te specificeren voor een cliënt. Er zijn de laatste jaren veel gevallen bekend van PGB-fraude. ,,Maar de goeden hebben nu te lijden onder de slechten”, gaf advocaat Arjan de Haan aan. Volgens raadsman Jaap-Willem Roozemond is er geen sprake van dat de verdachten fraude gepleegd hebben. ,,En dan kom je ook niet tot een criminele organisatie.”

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.tubantia.nl/enschede-e-o/twentse-zorgstichtingen-fraudeerden-niet~a9974f2e/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×