Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

OM trekt hoger beroep ’horrorvader’ van 19 kinderen in

19 oktober 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen de 59-jarige Henk K., de Bunschoter die bekend werd als ‘horrorvader’.

De zaak werd eerder door het OM stevig neergezet. Henk K. zou een deel van zijn 19 kinderen hebben mishandeld, een draaiende kettingzaag bij de hals van een zoon hebben gehouden en een dochter seksueel hebben misbruikt. Van die laatste twee feiten en nog zes andere aantijgingen werd Henk. K. door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken.

Na een eis van vijf jaar gevangenisstraf, werd hij door de rechtbank veroordeeld tot slechts twee jaar, voor alleen het mishandelen en opsluiten van tien van zijn negentien kinderen.

Zaak gesloten

Het OM ging in hoger beroep, maar maakte vandaag bekend dat in te trekken. Opeens ziet het OM ,,onvoldoende aanknopingspunten” voor een hoger beroep.

Dat maakt dat de in totaal acht vrijspraken voor poging doodslag met een kettingzaag, verwurging, vijf mishandelingen en het seksueel misbruik onherroepelijk zijn geworden.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond spreekt van een ,,grote overwinning”. Het OM rukte de aangiften van de kinderen uit hun verband, aldus de raadsman, waardoor Henk K. ten onrechte werd weggezet als terreurvader.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2703712/om-trekt-hoger-beroep-horrorvader-van-19-kinderen-in

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×