Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Uit de praktijk: Horeca-ontzegging en strafzaak

30 maart 2015

In: Uit de praktijk

#aangehouden#horeca-ontzegging#mishandeling#schadevergoeding#sepot#strafzaak

In september 2014 werd een cliënt van br&dh advocaten in Amersfoort aangehouden omdat hij mogelijk geweld zou hebben gebruikt tijdens het uitgaan. De uitbater zelf deed geen aangifte, uitsluitend de politie-ambtenaar die hem aanhield. Hij werd die nacht meegenomen naar het bureau en de volgende dag heengezonden. Het OM startte een strafzaak tegen hem en hij kreeg een collectieve horecaontzegging (CHO). Door deze horeca-ontzegging mag hij gedurende 12 maanden niet in de uitgaansgelegenheden in Amersfoort komen.

Inmiddels is de strafzaak geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. br&dh advocaten heeft namens cliënt schadevergoeding gevorderd bij de Staat in verband met de onterechte detentie en de advocaatkosten. Tegen de horeca-ontzegging is succesvol bezwaar aangetekend en deze is beperkt tot 6 maanden. Deze cliënt werd bijgestaan door mr. J. (Arjan) de Haan.

Bent u verdachte in een strafzaak of heeft u een horeca-ontzegging gekregen? Neem dan contact op met mr. J. de Haan of mr. J.W.D. Roozemond voor bijstand in uw zaak.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×