Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Plofkraakverdachte Steven K. mag strafzaak met Kerst thuis afwachten

28 november 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Plofkraak-verdachte Steven K. mag zijn proces voorlopig thuis afwachten. De Utrechtse rechtbank schorst het voormalige kandidaatsraadslid van Stadsbelang Utrecht volgende week uit zijn voorlopige hechtenis.

Dat werd vandaag in de loop van de avond duidelijk tijdens een pro forma-zitting. Voorwaarde om de naderende feestdagen thuis door te brengen, is dat hij vanaf dinsdag een enkelband van elektronisch toezicht gaat dragen. Ook mag hij geen contact hebben met drie medeverdachten in dezelfde strafzaak. Zij worden ook dinsdag voorlopig op vrije voet gesteld.

Elk contact met een familielid van K. die wordt vervolgd in een ander plofkrakersonderzoek is wat de rechtbank betreft uit den boze. De rechtbankvoorzitter benadrukte dat de verdachten uit hun tijdelijke vrijlating – die geldt tot aan de volgende zitting – niets mogen concluderen over de mogelijke strafmaat die volgt.

Drie medeverdachten ontkennen de betrokkenheid bij de mogelijke nieuwe zaken ook hardnekkig. Meer dan een ontkenning gaven zij niet prijs, ze beroepen zich op hun zwijgrecht. Twee van hen bekenden eerder hun rol in de Drutense zaak wel.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/plofkraakverdachte-steven-k-mag-strafzaak-met-kerst-thuis-afwachten-br~ad684c83/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×