Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Raadsel bij witwas-deal

16 februari 2016

In: Kennisbank: strafNieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

ALMELO – Justitie hoeft geen opheldering te verschaffen over de opsporingsdienst uit een onbekend land die actief is geweest op Nederlandse bodem. Dat heeft de rechtbank Almelo gistermiddag bepaald.

In deze zaak draait het om een vermeende witwas-deal tussen een Ierse trucker en een Nederlander. De Ier John C. zou op een parkeerplaats bij Eindhoven drie ton aan contanten aan Harrie T. (70) uit Heemskerk hebben overhandigd.

Waarbij vooral opviel dat de onbekende opsporingsdienst de Nederlandse FIOD – juist op het tijdstip dat die in actie wilde komen – op het allerlaatste moment nog tipte over de exacte locatie van de twee verdachten.

Rechtmatig

Advocaat mr. Jaap-Willem Roozemond eiste opheldering over welke vreemde mogendheid op Nederlandse bodem actief is geweest: ,,Dat wil ik weten om te kunnen beoordelen of de bewijzen waarmee justitie schermt, wel rechtmatig verkregen zijn. Het komt vaker voor dat justitie informatie uit andere landen krijgt. Daarbij wordt uitgegaan van het zogeheten vertrouwensbeginsel. Wat inhoudt dat je er, zeker bij EU- lidstaten, vanuit mag gaan dat de opsporingsinformatie op rechtmatige wijze is verkregen. Daarom is het juist zo vreemd dat de Nederlandse justitie hier zo geheimzinnig over doet en deze informatie per se onder de pet wil houden.”

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: klik hier voor het artikel.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×