Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Arbeidsrecht: Wet werk en zekerheid (WWZ) vanaf 1 januari 2015 (de aanzegplicht)

15 juni 2015

In: NieuwsberichtenWetsvoorstellen

Wet werk en zekerheid (WWZ) vanaf 1 januari 2015

Dat het arbeidsrecht een dynamisch rechtsgebied is, is u vast niet ontgaan. Het kabinet streeft immers naar structurele verbeteringen van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid.  Ook vanaf 1 januari 2015 zijn er cruciale veranderingen doorgevoerd op het gebied van het arbeidsrecht. Zo zijn de regels omtrent de aanzegplicht, de proeftijd en het concurrentiebeding aangepast.

Aanzegplicht
Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd van een half jaar of langer moeten vanaf 1 januari 2015 een aanzegplicht in acht nemen. Dit houdt in dat de werkgever uiterlijk een maand voordat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt aan de werknemer schriftelijk moet mededelen of de arbeidsovereenkomst zal worden voorgezet. Indien de werkgever deze schriftelijke mededeling nalaat, is hij een vergoeding van een maandloon aan de werknemer verschuldigd. De arbeidsovereenkomst eindigt echter wel op de datum zoals overeengekomen van rechtswege.

Voor vragen over de aanzegplicht, neemt u vrijblijvend contact op met advocaat mr. J.W.D. (Jaap-Willem) Roozemond.

Wij kunnen u (in uw hoedanigheid van onderneming) adviseren over de veranderingen die de Wet werk en zekerheid met zich meebrengt en op welke wijze deze het beste doorgevoerd kan worden in uw onderneming teneinde geschillen te voorkomen.

Uiteaard kunnen wij u als particulier bijstaan indien de werkgever zich niet houdt aan de inmiddels van kracht zijnde bepalingen.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×