‘Laat Roozemond [+] De Haan Advocaten u bijstaan’

Verdacht van een strafbaar feit?

Hoe verloopt een procedure

Als de politie (of FIOD, of een andere opsporingsinstantie/inlichtingendienst) u verdenkt van een strafbaar feit, wordt een onderzoek gestart. Vaak bent u hiervan niet op de hoogte totdat u een uitnodiging van de politie ontvangt om te verschijnen op het politiebureau voor verhoor of de officier besluit dat u wordt aangehouden. Ook is het mogelijk dat u op heterdaad wordt aangehouden en wordt overgebracht naar het politiebureau of dat de politie u staande houdt.

De officier besluit wat er uiteindelijk in uw zaak moet gebeuren. Als u in voorlopige hechtenis zit kan hij de rechtbank verzoeken u langer vast te houden. Hij kan besluiten dat u moet voorkomen bij de rechter of op een TOM-zitting. U krijgt dan een oproep (dagvaarding) om te verschijnen.

Hoe wij u helpen tijdens een strafzaak

De advocaten van Roozemond [+] De Haan zullen met u doornemen waarvan u wordt verdacht en vragen het dossier op bij het Openbaar Ministerie. Na ontvangst van het dossier wordt dit met u besproken en wordt de strategie bepaalt. Ook is het mogelijk dat nog voor de zitting wordt geprobeerd om met het OM tot een regeling te komen ter voorkoming van een zitting. Dit zal door de advocaat met u worden besproken.

Wij behandelen eenvoudige strafzaken voor de Politierechter tot en met ingewikkelde (mega)strafzaken voor de rechtbanken, gerechtshoven, Hoge Raad en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Daarbij kunt u denken aan strafzaken met betrekking tot geweldsdelicten, opiumwetdelicten, mensensmokkel, ambtsmisdrijven, vermogensdelicten, economische delicten (dit heeft een overlap met onze expertise in het bestuursrecht, zoals bijvoorbeeld het milieurecht en mededingingsrecht), fiscaal strafrecht et cetera.

Laat Roozemond [+] De Haan Advocaten u bijstaan

In uw strafzaak kunt u zich laten bijstaan door een advocaat van Roozemond [+] De Haan advocaten. Wij adviseren u om, zodra u ermee bekend raakt dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen u loopt, contact met ons op te nemen. Soms zijn daar aanwijzingen voor, bijvoorbeeld waargenomen observaties door politie of anderszins. Wanneer u eenmaal een verklaring bij de politie hebt afgelegd, kunt u daar nauwelijks op terugkomen. Het is daarom belangrijk dat u goed geïnformeerd een verhoor ingaat en u laat bijstaan tijdens het verhoor. Ook adviseren wij u in bijna alle gevallen om geen toestemming te verlenen wanneer de politie in uw woning wil kijken of zoeken.

Wij maken ons sterk voor u en zijn strikt partijdig. We zorgen ervoor dat uw belangen niet worden geschaad. Ook als u al gedetineerd bent en er problemen binnen de instelling ontstaan kunt u een beroep op Roozemond [+] De Haan advocaten doen.

Jeugdstrafrecht

Wij staan zowel minderjarigen als volwassenen bij in strafzaken. Wij voldoen aan de voorwaarden die de Raad voor Rechtsbijstand heeft gesteld om jeugdigen te mogen bijstaan.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een e-mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×