Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Vul hier een pakkende titel in

“De rechtbank Midden-Nederland is voornemens om in oktober van dit jaar de zaak rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca inhoudelijk te behandelen. ”

Planning inhoudelijke behandeling rechtszaak (dodelijk) geweld Mallorca

10 juni 2022

In: R+DH in de Media

#doodslag#openlijke geweldpleging#strafrechtadvocaat Nederland

Lelystad, 09 juni 2022

De rechtbank Midden-Nederland is voornemens om in oktober van dit jaar de zaak rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca inhoudelijk te behandelen. Voor de behandeling van die zaak trekt de rechtbank 11 zittingsdagen uit. Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal 9 mannen van betrokkenheid bij één of meerdere feiten.

Doodslag, poging doodslag en openlijk geweld

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij is één slachtoffer op de grond terechtgekomen en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Volgens het OM is er sprake van een poging doodslag dan wel een poging tot zware mishandeling. Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede vechtpartij plaats, bij café De Bierexpress. Bij deze vechtpartij kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven. Het OM vervolgt drie personen voor de doodslag op Heuvelman. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen waarna er op hem is ingeschopt. Ook in dit geval spreekt het OM van een poging doodslag. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende incidenten die plaatsvonden.

Planning inhoudelijke behandeling

Het afgelopen jaar vonden er drie zogenoemde pro-formazittingen – voorbereidende zittingen – plaats. De verwachting is dat het dossier in oktober gereed is. De zaak kan dan dus inhoudelijk worden behandeld. Die behandeling start op dinsdag 4 oktober. Alle zittingen vinden plaats in het gerechtsgebouw in Lelystad. De planning van de rechtbank is om op vrijdag 18 november uitspraak te doen in alle zaken.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×