Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

In de media: fraudezaak Barea-gemeenten | Nederlands Dagblad

21 mei 2013

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Zwaardere straf voor Rob Allart

ARNHEM – Het gerechtshof in Arnhem heeft in hoger beroep hogere straffen opgelegd in de fraudezaak rond de voormalig voorganger van de Berea-gemeenten Rob Allart en zijn zoon Robert Jan Allart.

Dat meldt een woordvoerder van het Gerechtshof in Arnhem. Het hof deed vandaag uitspraak in de fraudezaak.

Eind 2010 veroordeelde de rechtbank in Zutphen de voormalig leider van de evangelische Berea-gemeente en diens zoon tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van respectievelijk 192 en 120 uur.

Het Gerechtshof veroordeelt beiden in hoger beroep nu tot een voorwaardelijke celstraf van in totaal twaalf maanden en daarnaast een werkstraf van 240 uur. Verder moeten zij gedupeerden een schadevergoeding betalen. Volgens hun advocaat, mr. Pé Bouwman, gaat het daarbij om een bedrag van in totaal 103.000 euro.

 

Jaren wachten

Advocaat mr. Pé Bouwman noemt de straf ‘mosterd na de maaltijd’. Dat de veroordeling zo veel jaren op zich heeft laten wachten, vindt hij een ‘idiote gang van zaken’.

Rob en Robert Jan Allart kunnen binnen twee weken tegen de uitspraak in cassatie gaan bij de Hoge Raad. Bouwman wil daarvoor eerst de uitspraak van het hof bestuderen. De kans dat het tot een cassatie zal komen, is volgens de advocaat ‘groot’.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: Nederlands Dagblad, 21 mei 2013

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×