Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Advocaten plofkraakbende zetten vraagtekens bij onderzoek

27 juni 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

De advocaten van de zeven verdachten van vijf plofkraken in Utrecht, Leersum en Soest, dienden vandaag een lange reeks onderzoeksvragen in tijdens de regiezitting bij de rechtbank in Utrecht.

De advocaten zetten vooral vraagtekens bij het gebruik van de inkt met synthetisch DNA, de stemanalyses en de bewegingsanalyse van één verdachte.

De regiezitting dient ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak die op zijn vroegst eind dit jaar dient. Aanvankelijk werden 54 ramkraken aan de mannen uit Utrecht en Nieuwersluis gelinkt. De daders bliezen geldautomaten op, onder meer in vestigingen van Albert Heijn.

 

Buit

Daarbij maakten de daders vele tienduizenden euro’s buit. Door de kraak werden de gestolen bankbiljetten besmeurd met speciale inkt. Dit geeft niet alleen onuitwisbare vlekken, maar de inkt bevat ook een chemisch DNA. De bedoeling is dat aangetroffen biljetten daarmee te herleiden zijn naar een specifieke geldautomaat.

Om er zeker van te zijn dat niet toch ook een andere geldautomaat hetzelfde chemisch DNA bevat, wil een van de advocaten een lijst hebben met de codes van alle gekraakte geldautomaten van de laatste tijd.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/advocaten-plofkraakbende-zetten-vragentekens-bij-onderzoek~a3d7dc41/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×