Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Justitie: borstenknijper moet niet de cel in, maar naar kliniek

“De verdediging heeft bepleit dat cliënt ontslagen diende te worden van rechtsvervolging”

Borstenknijper moet niet de cel in

18 april 2019

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

De 26-jarige Sayeed A., die vanmorgen terechtstond voor aanranding van vijf vrouwen in Den Dolder en in Utrecht, wordt daarvoor waarschijnlijk niet vervolgd. De uit Afghanistan afkomstige man, die zijn slachtoffers bij de borsten greep, of daarin kneep, lijdt aan schizofrenie, leeft in een eigen realiteit en is daarom niet toerekeningsvatbaar.

Dat blijkt uit psychiatrisch onderzoek. De officier van justitie gaat hierin mee. Hij eist wel een gedwongen verpleging in een gespecialiseerd ziekenhuis.

De verdachte verblijft momenteel in de gesloten psychiatrische instelling Roosenburg in Den Dolder. Daar randde hij drie vrouwelijke medewerkers aan. Hij greep of kneep de vrouwen in de borsten. De drie vrouwen deden aangifte tegen de patiënt. Ook in Utrecht vergreep de man zich aan een medewerkster van psychiatrische kliniek Altrecht, waar hij toen verbleef. In de lift greep hij de medewerkster bij haar borsten.

Op straat, in het centrum van Utrecht, ging het ook mis toen Sayeed A. een vrouw, die naar muziek stond te luisteren, bij haar borsten greep. De verdachte bekende de drie aanrandingen in Den Dolder. Hij deed dat naar zijn zeggen omdat er soms demonen in hem opspelen. Die zouden zijn lichaam in zijn gekomen, doordat de politie in Pakistan hem iets heeft toegediend. De verdachte vluchtte via dat land naar Nederland. A. ontkent de aantijging van de vrouw op straat. ,,Ik wilde haar een compliment maken, maar net toen ik mijn arm uitstak, draaide zij zich om, waardoor mijn hand haar borst raakte’’, zo liet hij optekenen via zijn tolk in de rechtszaal.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×