Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

De politie heeft gisteren een man aangehouden op verdenking van bedreiging van minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof.

“De verdachte eigenaar van de vrachtwagen liet eerder via zijn advocaat weten dat hij is geschrokken van alle media-aandacht en middels een gesprek graag zijn excuses wilde aanbieden.”

Aanhouding voor bedreiging minister Van der Wal in opruiende tekst op vrachtwagen

8 juli 2022

In: R+DH in de Media

#aangifte bedreiging minister#boerenprotest#verdenking opruiing

KOOTWIJKERBROEK – De politie heeft woensdag een 52-jarige man uit Kootwijkerbroek aangehouden op verdenking van het bedreigen van stikstofminister Christianne van der Wal. Achterop de vrachtwagen van de man stond onlangs een boodschap waarin de naam van de minister genoemd werd achter die van de vermoorde Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Achter de namen van Van Gogh en Fortuyn stonden hun sterfdatums, achter die van Van der Wal waren een kruis en een vraagteken geplaatst. Van der Wal deed aangifte vanwege die tekst. Naast bedreiging is de man ook opruiing ten laste gelegd. Hij is inmiddels vrijgelaten en moet later voor de rechter verschijnen.

Beelden van de boodschap op de truck leidden tot verontwaardiging onder politici en anderen. Het voertuig was te zien bij het boerenprotest in Stroe vorige maand. De verdachte eigenaar van de vrachtwagen liet eerder via zijn advocaat weten dat hij is geschrokken van alle media-aandacht en middels een gesprek graag zijn excuses wilde aanbieden. Het zou nooit zijn bedoeling zijn geweest om te bedreigen of intimiderend over te komen of om de minister iets aan te doen.

„Ik ben blij dat men daar actief bovenop zit”, zegt Van der Wal in een reactie op de aanhouding. Ze heeft donderdag gehoord dat iemand was aangehouden.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×